Bemutatkozás

A Rockin’ Board TSE fő tevékenysége a gyermekek és felnőttek mozgáskészség-fejlesztésén túl az akrobatikus rock and roll sporttáncra jellemzően, párokban és formációkban történő versenyeztetés itthon és külföldön.

Az akrobatikus rock and roll a sport és táncművészet találkozása. Erre szakosodott tánciskolánk több mint tizenöt éve működik Budapesten és Pest megyében. A táncos gyermekek életkora 7 és 25 év közötti, de utánpótlás neveléssel már 4 éves kortól foglalkozunk.

Alapvető célunk, hogy a tánc fokozatos elsajátítása közben a gyerekek fellépéseken, táncbemutatókon és tudásszintjüknek megfelelő versenyeken vehessenek részt, de a műfaj iránt érdeklődőknek van lehetőségük a táncstílus hobbi szintű elsajátítására és művelésére is. Mindemellett az is célunk, hogy kialakítsuk a helyes testtartást, ritmusérzéket és azt a laza, de mégis erős izomzatot, amely nélkül ma a világszintű versenytánc elképzelhetetlen.Ezért a táncórák mellett a foglalkozások egy része jazz balett alapú tréning.

Tánctanáraink, edzőink sokoldalúan képzett szakemberek, akik hitvallása a gyermekek életre való felkészítése ezen a gyönyörű sportágon keresztül. Fő célunk megmutatni a csapathoz való tartozás érzését, mely egy biztos alapot ad a mindennapokhoz. Nem csak együtt küzdeni egy közös célért, hanem egymás sikereinek örülni. Új motivációkat és célokat építeni, és legfőképp a magabiztosságot megtanulni. Nem félni az ismeretlentől, a kudarctól, hanem túllépni és új célok felé haladni.

Mi segítünk egészségtudatossá és magabiztossá varázsolni gyermekét.

A Rockin’ Board TáncSport Egyesület a Magyar TáncSport Szakszövetség és a WRRC (World Rock and Roll Confederation) regisztrált tagja.

 

FARKAS GERGELY

Üzleti szakirányú főiskolai diplomám megszerzése mellett a Testnevelési Egyetem sportedző szakán végeztem. Akrobatikus rock and roll-lal 1991 óta foglalkozok. Aktív versenyzőként az 1996-ban rendezett junior világbajnokságon harmadik helyezést értem el, gyermekként számos országos verseny győztese és dobogós helyezettje voltam. Felnőtt „B” kategóriás versenyzőként háromszoros országos bajnok és Európa Kupa győztes 2011-ben. Az Év Sportolója 1996-ban és 2011-ben. Országos szintű és nemzetközi pontozóbíró, versenyfelügyelő. A Magyar TáncSport Szakszövetség akrobatikus rock and roll szakágának bizottsági tagjaként is aktívan részt veszek a sportág szakmai életében. 2017-ben az ÉV Sportvezetője cím büszke tulajdonosa. A Rockin’ Board TSE egyik vezetője.

rockinboard@gmail.com
+36 20 999 1245

FARKAS KRISZTINA

A Testnevelési Egyetem sportedző szakán végeztem, korábban az Államigazgatási Főiskolán szereztem diplomát, majd a Közgazdasági Egyetemen tanultam tovább. Gyerekkorom óta a tánc megszállottja vagyok, tizenöt éve pedig nem csak táncolok, hanem oktatom is az akrobatikus rock’n’roll-t. Az egyesület vezetése mellett országos szintű pontozóbíróként, versenyfelügyelőként is tevékenykedem és a Magyar TáncSport Szakszövetség oktatásért felelős elnökségi tagja vagyok. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy 2016-ban az ÉV Sportvezetője címet is én kaphattam meg.

rockinboard@gmail.com
+36 70 430 1157

WESSELÉNYI RÉKA

2000 szeptemberében kezdtem táncolni. Azóta a tánc teszi ki a mindennapjaimat. Legjobb eredményeim: Junior nagyformációban Világbajnokság 2. helyezés, Felnőtt nemzeti nagyformációban többszörös Magyar bajnoki aranyérem, Felnőtt nemzeti kis formációban többszörös országos győzelem. Büszkeséggel tölt el 2018-ban elért felnőtt nemzetközi nagyformációs Világkupa győzelmem és világbajnoki 5. helyezésem. 2013-ban végeztem el a Semmelweis Egyetem Akrobatikus rock and roll sportedzői szakát. Azóta a felnövekvő generációt tanítom a sport, tánc szeretetére.

reka.wesselenyi.rb@gmail.com
+36 30 696 6256

LABANICS RÉKA

2000-ben kezdtem el táncolni és azóta is aktív versenyző vagyok felnőtt kis- és nagyformációban is. Children, junior és felnőtt kategóriákban is jelentős sikereket értem el csapatommal. Eredményeim között van egy junior világbajnoki 2. helyezés, több Magyar Bajnoki győzelem különböző kategóriákban, éves ranglista elsőségek és 2013-ban felnőtt nemzeti nagyformációban a Köztársaság vándorkupát is megszereztük. 2014-ben szereztem meg az akrobatikus rock and roll sportedzői végzettséget. 2018-ban felnőtt Világkupa győzelmet és világbajnoki 5. helyezést értem el a formációmmal. A tánc az életem és ezt az érzést szeretném átadni a fiatalabb korosztálynak is.

reka.labanics.rb@gmail.com
+36 20 327 9960

Urbán Viktória

2010 szeptemberében kezdtem el táncolni és jelenleg is aktív versenyzőként felnőtt kategóriában táncolok a csapatommal, a Hajrázókkal, akikkel rendkívül szép eredményeket értünk el.     2022-ben Magyar Bajnoki címet szereztünk és az országos éves ranglista arany minősített csapata lettünk, de számos országos bajnoki címmel is büszkélkedhetünk. Életem egyik legszebb eredménye az Európa Bajnoki 3. helyezés volt, Ladies nagyformációs kategóriában. Ugyanebben a kategóriában 2018-ban a Világkupán sikerült a dobogó legfelső fokára állnunk, 2019-ben pedig világbajnoki 5. helyezést értünk el a csapattal. Edzői oklevelemet a Budapesti Sportszövetkezetek Uniója által szereztem meg 2023-ban. Ettől az évtől a Magyar TáncSport Szakszövetség regisztrált edzője is vagyok. Legfontosabb célom, hogy a gyerekek is megtapasztalják az akrobatikus rock and roll életérzést és azt a boldogságot, amit ez a sport és ez a közösség tud adni.

viki.urban.rb@gmail.com
+36 20 480 9676

CSERE tímea

timea.csere.rb@gmail.com
+36 70 431 8485

Gerhát Laura

Kisgyermekkorom óta jelen van az életemben a sport, sokféle mozgásformát kipróbáltam 7 évesen magával ragadott a sportakrobatika világa, hat éven keresztül élsportolóként foglalkoztam vele magasszintű versenyeken (EB, VB, Diákolimpia) is kiemelkedő eredményeket elérve.
Ezzel párhuzamosan ismerkedtem meg a tánccal, ami szerelem volt első látásra. Egyre több időt fektettem bele és eldöntöttem, hogy komolyan szeretnék ezzel foglalkozni. Felvételt nyertem a győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába 7. osztálytól, majd gimnáziumban szakosodtam és modern táncot tanultam. Számtalan előadáson volt lehetőségem táncolni, ahol a szakma elismert képviselőivel is találkozhattam. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetemen folytattam, ahol táncos és próbavezető diplomát szereztem. Sok előadásban szerepelhettem táncosként, mellette pedig tanítottam.
Jelenleg gyerekeket tanítok forgástechnikára és a művészi, a szép, a lágy mozdulatok elsajátítására, finomítására.
Célom átadni a táncművészet szépségét, sokszínűségét a legfiatalabb generációnak is.